
איך עסקים מתעשיות שונות משתמשים באפליקציות?
מדוע חברות מתעשיות שונות מציעות את השירותים שלהן דרך אפליקציות?
עסקים יוצרים אפליקציה כאשר הם רוצים להפוך תהליכים ברורים לאוטומטיים, לפשט את עבודתם של העובדים והשותפים בחברה, למשוך לקוחות חדשים ולהגדיל את נתח המכירות שמבוצעות דרך הטלפון הנייד.
לפי מחקרים, לאפליקציות והתאמות לסלולר של עסקים תהיה ההשפעה הגדולה ביותר על הצלחת כל העסקים בשנים הקרובות. לכן, המון עסקים מתעשיות שונות כבר השקיעו בפיתוח אפליקציות לנייד.
במאמר הבא נעבור על כמה תעשיות עיקריות שבוחרות לפתח אפליקציות.
קמעונאות
האפליקציה מסייעת למוכרי סחורות ושירותים לשמר לקוחות ולייעל את עבודת העובדים בחברה.
מועדון חברים
רשתות גדולות, בתי מלאכה קטנים, מסעדות ומספרות רוצות ללמוד את תהליכי הרכישה של לקוחות קיימים, למשוך ולשמר אותם – במקום לרדוף אחרי לקוחות חדשים. בגלל זה, חברות מסרבות להפיק כרטיסי פלסטיק ומעבירות את מועדון החברים לסמארטפונים.
84% מהקונים מבצעים רכישות אימפולסיביות. עם מועדון חברים נוח בנייד, נתון זה הולך וגדל.
בנייד כרטיס המועדון נמצא תמיד בהישג יד, באפליקציית הסמארטפון. אי אפשר לשכוח אותו בבית ולפספס כך הזדמנות לרכישה, ולרוב אפשר לקבל דרכו הנחה טובה על המוצר הנכון. אם אתם לא רוכשים דרך האפליקציה עצמה מרחוק אלא נמצאים פיזית בחנות, אתם רק צריכים לפתוח את האפליקציה ולהציג את הברקוד לקופאית – וההנחה תתקבל אוטומטית.
איתור באגים בתוך החברה
אוטומציה של תהליכים עסקיים בטלפון הנייד היא הזדמנות טובה לפשט משימות יומיומיות שחוזרות על עצמן.
בהרבה מקרים נציגי מכירות מבזבזים כ-65% מזמן עבודתם על הזנת נתונים ושאר פעילויות משרדיות שאינן משפיעות ישירות על הרווח של החברה.
יצירת אפליקציה של העסק לטלפון הנייד הופכת פעולות שגרתיות לאוטומטיות. ברגע שאשת המכירות מזינה נתונים לאפליקציה הזו, הם מועברים ישירות ל-Google Docs או למערכת CRM. זה חוסך לעובדים זמן, שבדרך כלל יבוזבז במעבר בין פלטפורמות שונות – וכעת ינוצל בעבודה על מה שמכניס לחברה כסף ממשי.
מסחר אלקטרוני
חברות בתחום האיקומרס (מסחר אלקטרוני) משתמשות לעתים קרובות באפליקציות כדי לבלוט ביחס למתחרים ולמשוך את תשומת הלב של המשתמשים.
בדרך כלל לקוחה שרוצה לקנות כיסא למחשב תבצע חיפוש באינטרנט. היא תשווה מוצרים ומחירים של עסקים שונים, וכנראה תגביל את עצמה לעמוד החיפוש הראשון. אם העסק שלכם לא מופיע בעמוד התוצאות הראשון בגוגל, כנראה שהלקוחה לא תזכור שאתם קיימים, ותרכוש ישירות מהמתחרים.
אפליקציית העסק שלכם יכולה כבר להיות מותקנת בטלפון של הלקוחה, כיוון שבשנה הקודמת היא כבר רכשה באמצעותה שולחן כתיבה. כעת כשהיא צריכה כיסא מחשב חדש, היא נזכרת בכם, נכנסת לאפליקציה ובוחרת את המוצר שמתאים לה. תוך רבע שעה ההזמנה מבוצעת, והרווח כולו שלכם.
בכניסה לאפליקציה, הלקוח מקיים אינטראקציה רק איתכם – ואתם לא מתחרים על תשומת הלב והכסף שלו.
חינוך
מי שעובד עם תלמידים צריך להשתמש כל הזמן במקורות מידע שונים, מכשירים וגאדג'טים. אפליקציה מציעה חווית משתמש מיטבית וחוסכת זמן של ביצוע משימות שחוזרות על עצמן.
למשל, מורה בתיכון יכול לרשום נוכחות באפליקציה בנייד, ולדלג על כתיבה ידנית ואז הזנה של הנתונים בגיליון אקסל. נתונים אלו יועברו אוטומטית למערכת הנהלת החשבונות של בית הספר ויתווספו לדוחות הנשלחים להוריו של כל תלמיד במועד שנקבע, או מופיעים בתעודת סיום המחצית. במקום לבצע הרבה פעולות מונוטוניות, המורה צריך רק לסמן את הנוכחות בזמן אמת בכיתה – כל השאר קורה ללא מאמץ.
רפואה
אפליקציות הופכות את המרפאות וקופות החולים למודרניות יותר ומוכוונות לקוח. מוסד רפואי שיש לו אפליקציה סלולרית מציע למטופלים אפשרות נוחה יותר לקבוע תור לרופאה, להוציא מרשמים או לשלוח שאלות.
מטופל חולה יכול לדלג על ההמתנה הטלפונית הממושכת והמתישה למזכירות המרפאה, לפתוח את האפליקציה של קופת החולים ולקבוע תור באינטרנט. האפליקציה מציגה את לוח הזמנים הנוכחי של הרופאים, ניתן לראות בה את ההתמחות שלהם, לבחור דרכה את המומחים המתאימים ביותר ולקבוע זמן פגישה שנוח למטופלים.
בנייה
עבור חברות בנייה, תיווך ואדריכלות, אפליקציה היא דרך לשמר לקוחות ולהביא אותם לרכישה.
בדרך כלל היזם שהחל לבנות מתחם מגורים חדש צריך למכור את הדירות בעצמו, ורצוי כמה שיותר מהר. הוא בונה דף נחיתה, רוכש שטחלי פרסום פיזיים ודיגיטליים, מוציא כמה מיליונים על פרסום ושיווק – ובסוף מקבל כמה לידים מאוד יקרים ועובד איתם טלפונית. לרוב אנשים לא מוכנים לקנות דירה מיד, והתהליך אמור להיות נוח יותר מלהתקשר פעם אחר פעם למוקד המכירות.
בעזרת האפליקציה החברה ניתן יהיה לקבוע זמן לצפייה בדירה, ולהציג וידאו ממצלמות רשת שמותקנות באתר הבנייה. קונים פוטנציאליים יאהבו את הגישה הזו יותר מאשר לדבר עם הקבלן, אם בכלל יצליחו לתפוס אותו לשיחה.
לסיכום
חברות מתחומים שונים משתמשות באפליקציות לטלפון הנייד כדי לפתור בעיות שונות – מאוטומציה של פעולות שגרתיות ועד לבידול מהמתחרים. אתם יכולים לעקוב אחר הטרנד הנוכחי של פיתוח האפליקציות, או ליצור מוצר ייחודי משלכם. נשמח לעזור לכם לפתח את האפליקציה הטובה והמתאימה ביותר לעסק שלכם.