
שלבי פיתוח אפליקציה: בדיקת ההשערות
בסדרת המאמרים הבאה נדבר על שבעת השלבים העיקריים של פיתוח אפליקציה, החל מזיהוי הצורך, דרך הפיתוח עצמו ועד לשיפור מתמיד של המוצר הקיים.
שלבי פיתוח אפליקציה
בדרך כלל ישנם שבעה שלבים עיקריים בפיתוח אפליקציה:
- זיהוי הצורך
- סיעור מוחות וגיבוש הרעיון
- בדיקת ההשערות
- עיצוב UX-UI ואבות טיפוס
- יצירת MVP
- כניסה לשוק
- שיפור מתמיד
נגדיר ממה מורכב כל שלב ומה מטרתו.
שלב 3: בדיקת השערות
השלב הבא בפיתוח אפליקציה הוא בדיקת ההשערות שהיו לנו כשרק התחלנו לחשוב על המוצר. מהשלב הזה אנו נתקדם לשלב כתיבת האפיון הטכני של המוצר.
מטרה: בדיקת ההשערות לאפליקציה כדי להבין בדיוק איך היא תפעל ותיראה. בשלב זה מתגבשות השערות על סמך הרעיונות שנבחרו. ההשערה צריכה להיות כזו שניתן לבדוק אותה בקלות ובמהירות. לדוגמה, "מודל המונטיזציה הטוב ביותר באפליקציית המוזיקה שלנו הוא תשלום עבור כל שיר". אפשרות נוספת: "קהל היעד שלנו הוא צעירים מערים גדולות שאוהבים מוזיקה ולא רוצים לבזבז כסף על רכישת פריטים ממותגים".
בדיקת ההשערה ללא הוצאות גדולות ניתנת לביצוע לפי מודל התפתחות הלקוח – Customer Development. לדוגמה, אתם מכינים שאלון, מחפשים את מי שנכלל תחת קהל היעד שלכם, ומבקשים מהם לענות על שאלות. התשובות האלו יהיו הרבה יותר אובייקטיביות מההנחות שיש לכם בראש.
על סמך ההשערות שאוששו, נכתב מסמך האפיון הטכני – המסמך המרכזי עליו מבוססת העבודה על האפליקציה. במילים אחרות, האפיון הטכני הוא סוג של תבנית למה שאתם רוצה לקבל מעבודת המעצבים, המפתחים, הבודקים וכל המומחים האחרים.
לכל המאמרים בסדרה:
שלבי פיתוח אפליקציה: זיהוי הצורך וגיבוש רעיונות
שלבי פיתוח אפליקציה: בדיקת ההשערות
שלבי פיתוח אפליקציה: עיצוב UX-UI ו-MVP
שלבי פיתוח אפליקציה: כניסה לשוק ושיפור מתמיד
נשמח לעמוד לשירותכם לכל שאלה, ולפתח איתכם את המוצר הבא שלכם!